Arkitektens visjon
IKKE BARE EN BOLIG, MEN ET HJEM
Vi har en analytisk tilnærming til ethvert oppdrag, enten det er et leilighetsprosjekt for en utvikler, eller ny enebolig for en familie. Man skal gjenkjenne flest mulig av våre daglige behov, for så å optimalisere løsningen i forhold til dette. Da blir boligen som et redskap, et redskap som gjør livet vårt litt enklere og som hjelper oss i hverdagen. Vi tror denne filosofien resulterer i gode bokvaliteter og er vesentlig for å nå vårt ultimate mål som er å skape et godt hjem.
INNGANGSSONE
De klimatiske forholdene vi har her på Vestlandet gjør at vi har et generelt behov for tilgang på flere typer ytterklær. Da er det vår oppgave som arkitekt å gjenkjenne dette behovet ved å tilby rikelig med plass til oppbevaring av jakker og sko. Vi har avsatt areal til disse funksjonene, men det er opp til den enkelte å bestemme hvilke behov som prioriteres.
UTEROM
Tilgang på romslige og solfylte uterom er viktig når man bor i leilighet. I Fjordhøyden er alle balkongene sør-vestvendt, slik at man kan nyte ettermiddags- og kveldssol, samtidig som man kan nyte utsikten mot fjorden.
![Tor Grimstvedt BW2](https://b3101020.smushcdn.com/3101020/wp-content/uploads/2021/04/Tor-Grimstvedt_BW2.jpg?lossy=2&strip=1&webp=1)
Tor Grimstvedt
MASTER-AVDELING
Når vi planlegger påkostede eneboliger forventes det master-avdeling med soverom, garderobe og eget bad. Denne kvaliteten ønsker vi også å kunne tilby i Fjordhøyden. Vår løsning på master-avdeling er alltid basert på samme prinsipp. Man ankommer omkledning for så å fordele til soverom og bad. Dersom den ene parten står tidligere opp enn den andre kan man bevege seg fritt mellom omkledning og bad, uten å forstyrre den som sover frempå.
KJØKKEN
Vårt fokus på gastronomi og kosthold har gradvis endret seg, og vi kjenner alle navnet på en eller annen kokk med internasjonal rockestjerne status. Denne situasjonen påvirker også arkitekturen, og våre holdninger til mat preger utforming av kjøkken. Som et resultat av dette vil kjøkkenet være åpent mot gjestene og fungerer som et sosialt samlingspunkt, samtidig som du kan briljere som rockestjerne i eget hjem.
STUE
Når man planlegger sosial sone, er det viktig å ha et bevisst forhold til balansen mellom møbelsoner og gangakser. Gangaksen legges ofte asymmetrisk i rommet slik at man får den «lille» og den «store» møbelsonen. Med den «store» møbelsonen menes spisebord og salong, mens den «lille» er reoler, hyller og tv, møbler som normalt kan monteres mot en vegg. Salongen forsøkes alltid plassert slik at flest mulig tar del i utsikten.
STØTTEROM
Når kjøkkenet har fått en mer sentral plass i den sosiale sonen krever dette også økt bevissthet i forhold til ryddighet. For å imøtekomme dette legger vi ofte inn et støtterom hvor man kan ha et ekstra kjøleskap, ekstra skapplass og vaskeutstyr. Vi opplever veldig positiv respons på et «roterom» i nærheten av kjøkkensonen.
SOVEROM II
Soverom II plasseres ofte i nærheten av inngangssonen, og gir lite bidrag utover å tilby gjester overnattingsmuligheter. Vår tanke er å gjøre dette arealet mer aktuelt og anvendelig ved å legge det i forbindelse med sosial sone. Ved å benytte skyvedører kan dette arealet enkelt fungere som en utvidelse av den sosiale sonen, som tv-stue eller hjemmekontor. På denne måten aktiviseres arealer som normalt står ubrukt, og bidrar til økt romfølelse. Unntaksvis, når man har overnattingsgjester, kan rommet konverteres til dette formålet.
Prinsippet med mulighet for individuell tilpasning er noe vi har fokus på gjennom hele planleggingsprosessen, for vi er alle forskjellige og har ulike behov. Og ingen kjenner din livsstil bedre enn deg selv.
Meld din interesse